Efterrättstips - Marängsviss med granatäpple

Ingredienser:
1 liter vaniljglass
2 dl grädde, vispad
Maränger:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
1 msk grenadine
3/4 dl pistaschnötter, finhackade
Granatäppelsirap:
1 dl socker
1 dl vatten
2 tsk lime, pressad saft
1 granatäpple
Dekoration:
Färsk mynta
Ugn: 100 grader
Gör så här:
1 Börja med marängerna, som kan göras långt i förväg och förvaras
i en burk med tättslutande lock.
2 Vispa äggvitor och socker till en fast marängsmet i en ren, torr och fettfri bunke.
3 Tillsätt grenadin och nötter och vänd ner slarvigt i smeten med slickepott.
4 Klicka eller spritsa ut små maränger på plåt med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen, 100 grader, cirka 2 timmar. Låt de gärna stå kvar i eftervärmen. Den sista halvtimmen kan man med fördel låta ugnsluckan vara på glänt, så att marängerna blir riktigt torra.
5 Blanda socker och vatten i en kastrull och koka en sockerlag till simmig konsistens. Smaksätt med pressad limesaft. Låt lagen kallna i vattenbad.
6 Öppna granat-äpplet, lägg alla granatäppelkärnorna i sockerlagen.
7 Varva vaniljglass, maränger, spritsad grädde och granatäppelsirap i dessertglas. Dekorera med mynta.
OBS!! Man behöver ju inte göra marängerna hemmagjorda ifall man inte vill eller orkar.
det här lät ju oxå asgott granatäpple är jättegott som efterätt
Mm.. jag tyckte det jag också, lite fräschare sådär. Kan vara god tror jag.