Efterrättstips - Marängsviss med granatäpple



 
Ingredienser:

1 liter vaniljglass
2 dl grädde, vispad

Maränger:
2 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
1 msk grenadine
3/4 dl pistaschnötter, finhackade

Granatäppelsirap:
1 dl socker
1 dl vatten
2 tsk lime, pressad saft
1 granatäpple

Dekoration:
Färsk mynta
Ugn: 100 grader

Gör så här:

Börja med marängerna, som kan göras långt i förväg och förvaras
i en burk med tättslutande lock.
Vispa äggvitor och socker till en fast marängsmet i en ren, torr och fettfri bunke.
3  Tillsätt grenadin och nötter och vänd ner slarvigt i smeten med slickepott.
4  Klicka eller spritsa ut små maränger på plåt med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen, 100 grader, cirka 2 timmar. Låt de gärna stå kvar i eftervärmen. Den sista halvtimmen kan man med fördel låta ugnsluckan vara på glänt, så att marängerna blir riktigt torra.
5  Blanda socker och vatten i en kastrull och koka en sockerlag till simmig konsistens. Smaksätt med pressad limesaft. Låt lagen kallna i vattenbad.
Öppna granat-äpplet, lägg alla granatäppelkärnorna i sockerlagen.
7  Varva vaniljglass, maränger, spritsad grädde och granatäppelsirap i dessertglas. Dekorera med mynta.


OBS!! Man behöver ju inte göra marängerna hemmagjorda ifall man inte vill eller orkar.


Kommentarer
Postat av: sarah asb

det här lät ju oxå asgott granatäpple är jättegott som efterätt

2010-12-09 @ 22:08:14
Postat av: sarah belinda

Mm.. jag tyckte det jag också, lite fräschare sådär. Kan vara god tror jag.

2010-12-09 @ 22:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0