Färskostkräm med Pepparrot och citron (dip till buffén)
300 g | färskost, naturell |
---|---|
3 msk | pepparrot, finriven(eller i tub kan man säkert också ha/sarah) |
1 st | citron, rivet skal, + 0,5 citron, pressad saft |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
400 g | grönsaker, t ex morötter, gurka, stjälkseller |
Färskosten kan göras ca 3 dagar före bröllopet och förvaras i lufttäta burkar i kylskåp. Grönsaksstavarna kan förberedas 1 dag före bröllopet.
1. Blanda färskosten med pepparrot, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Förvara i lufttät burk i kylskåpet.
2. Skala morötterna. Skär grönsakerna i tunna stavar. Förvara i kallt vatten i kylskåp.

2. Skala morötterna. Skär grönsakerna i tunna stavar. Förvara i kallt vatten i kylskåp.

Kommentarer
Trackback