Ricottabollar till buffé
100 g | fryst spenat, hackad |
---|---|
200 g | potatisar, kokta |
500 g | ricottaost |
0,75 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 st | ägg |
Tillbehör
2 msk | olivolja |
---|---|
1 dl | parmesanost, riven |
De liknar inget annat och är himmelskt goda som förrätt eller på sommarbuffén. Bollarna går att förbereda och serveras lite ljumma.
1. Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten.
2. Skala, pressa eller riv potatisen.
3. Blanda potatisen med ricottaost, salt, peppar och ägg.
4. Pressa ur vattnet ur spenaten. Rör ner den i hälften av ostsmeten.
5. Forma 6 ovala vita bollar av ostmassan och 6 gröna. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
6. Grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt dem ligga kvar på fatet ca 5 minuter.
7. Lägg dem på tallrikar och ringla över olja och strö över osten.

2. Skala, pressa eller riv potatisen.
3. Blanda potatisen med ricottaost, salt, peppar och ägg.
4. Pressa ur vattnet ur spenaten. Rör ner den i hälften av ostsmeten.
5. Forma 6 ovala vita bollar av ostmassan och 6 gröna. Lägg dem på ett smort, ugnssäkert fat.
6. Grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt dem ligga kvar på fatet ca 5 minuter.
7. Lägg dem på tallrikar och ringla över olja och strö över osten.

Kommentarer
Trackback