Rödbetsfritters med rosmarinsalt
Fritters:
200 g | rödbetor |
---|---|
150 g | potatis |
50 g | maizena |
1 st | äggvita |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
Rosmarinsalt:
1 msk | rosmarin, färsk, finhackad |
---|---|
1,5 msk | flingsalt |
Detta är en variant av knapriga små biffar som tillsammans med rosmarinsaltet passar utmärkt på höstbuffén.
1 Blanda rosmarin och flingsalt och ställ åt sidan.
2 Skala rödbetorna och potatisarna och riv dem på den fina delen av ett rivjärn. Krama ur rivet och lägg i en bunke. Blanda med maizena, äggvita, salt och svartpeppar.
3 Fyll en stekpanna med rikligt med rapsolja. Hetta upp oljan och klicka ner rödbetssmeten med en matsked. Stek i cirka 3 minuter på mellanvärme, vänd på ”biffarna” och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.

2 Skala rödbetorna och potatisarna och riv dem på den fina delen av ett rivjärn. Krama ur rivet och lägg i en bunke. Blanda med maizena, äggvita, salt och svartpeppar.
3 Fyll en stekpanna med rikligt med rapsolja. Hetta upp oljan och klicka ner rödbetssmeten med en matsked. Stek i cirka 3 minuter på mellanvärme, vänd på ”biffarna” och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.

Kommentarer
Trackback