Rödbetsfritters med rosmarinsalt


Fritters:
200 g rödbetor
150 g potatis
50 g maizena
1 st äggvita
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rosmarinsalt:

1 msk rosmarin, färsk, finhackad
1,5 msk flingsalt



Detta är en variant av knapriga små biffar som tillsammans med rosmarinsaltet passar utmärkt på höstbuffén.
1 Blanda rosmarin och flingsalt och ställ åt sidan.
2 Skala rödbetorna och potatisarna och riv dem på den fina delen av ett rivjärn. Krama ur rivet och lägg i en bunke. Blanda med maizena, äggvita, salt och svartpeppar.
3 Fyll en stekpanna med rikligt med rapsolja. Hetta upp oljan och klicka ner rödbetssmeten med en matsked. Stek i cirka 3 minuter på mellanvärme, vänd på ”biffarna” och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0